SPORTLOV


Wohhooo! Nu ere sportlov och ska bli riktigt skönt, även om man måste plugga och träna inför intagningsprov. Det känns inte så tungt när man får åka skidor en vecka. Jag är såå taggad. Målen som är uppsatta denna vecka är att utveckla fmina fula 180 och grabar till snyga grabar och en fin360. Hihi, Wish me good luck! Har ett problem som går mig på nerverna. Bror min är för duktig, och äger mig, vilket känns ganska påfreastande. Jaja, snart e jag ikapp! haha.



Förra sportlovet i italienska alperna..



Min bror

Ha ett bra lov!
Bloggar om jag kan haffa tag i en dator någonstans!
PUSSHEJJ

The worrying kind



Så tuff!
PUSS

brev från Julia

hejsan hoppsan!
Idag hade vi matteprov, och vet verkligen inte hur det gick. Vi har haft lååång musiklektion och skrev låtar till vår musikal. Det blir i alla fall asbra! När jag kom hem låg det ett rosa brev till mig i brevlådan. De var från Julia som har ritat av mig ^^
Järreduktig!


Denna ritade hon
TACK Julle!
PUSS

credo

Vi fick i uyppgift i So att skriva sitt eget credo, eller sin egen credo kanske det kallas. Jaja, Credo betyder i alla fall "Jag tror på". Det va väl ett sätt att komma igång med ämnet religion och få oss att tänka lite. Jag skrev klart min lagom oseriösa text om vad jag tror på idag. Läste igenom den och tycker mig finna lite humor, men endå ett bra budskap. Haha. Jaja, enjoy your reading om du orkar läsa!

Der är rätt svårt att sätta sig ner och skriva upp vad man tror på, vad man vill kämpa för samt alla andra dessa frågor. Därför ska jag göra mitt bästa.

  Jag tror att dessa frågor är svåra att besvara såhär på studs för att det är just dessa frågor man besvarar genom handlingar man utför i livet, eller får svar på, på det sättet.

  Jag tror att alla tror på något. Det kan vara allt mellan himmel och jord. Då menar jag allt från kristendom och gud till en sten. Jag tror att alla tror på något för att kunna vila sig mot i stressiga tider, kunna skylla på i svåra tider eller kunna tacka i bra tider. Det man tror på följer en genom livet och kan kännas som en trygghet vart man än går. Jag tror att det finns en mening med allt som händer en och att det är min ursäkt för att jag inte tycker att man ska ångra sig för småsaker eller grubbla över gammalt. Jag tror att det finns något som hela tiden skyddar mig och de jag älskar samt leder mig på rätt vägar..

  Mitt enda krav i livet är att lyckas. Jag vet inte än med vad, för det finns många drömmar. Hela tiden kämpar jag för att uppnå det jag vill för stunden.. Just nu kämpar jag för att få bra betyg i skolan, så att jag kan komma in på det gymnasiet jag vill gå. Jag känner hela tiden en trygghet i att jag får en lycklig framtid, för att min tro är att det finns en mening med allt. Jag menar att jag sätter upp mål i perioder som jag kämpar för att uppnå, och kan känna mig nöjd när de är avklarade. De mål jag hela tiden kämpar för och fixar, leder mig på rätt vägar genom livet.

  Jag tror att jag inte är en person som kämpar så mycket för den stora världen, snarare den lilla. Hela tiden lever jag och kämpar för de jag lever med och älskar. Jag vill inget hellre än att alla de ska må bra. Därmed tror jag på evig kärlek inom familjen och släkten, för att det är de som står en närmst. Det är dem man delar blod med och kan känna igen sig mest i.

  Jag tror att man lever vidare efter döden. Det måste ju hända något för allt kan ju inte bara ta slut. Det kan jag känna en trygghet i att tro på, men ändå är jag rädd för att dö, och fullkomligt hatar när någon nära dör. Om man tänker efter då sörjer man ju bara för sin egen skull. För att man känner ett tomrum. Personen eller kanske djuret som har dött borde ju inte vilja att dem han eller hon älskar, ska gråta. Efter döden tror jag som sagt att det finns en fortsättning. Universum är oändligt, så varför skulle inte en själ kunna vara det?




Man kan bara veta vad som hänt bakom en, framtiden är suddig, men försök att se ditåt.

PUSS

gårkvällen

hej allihopa!
hoppas det är bra med er!
Gårkvällen var lite omtumlande, men här är jag och josefine innan kaoset..
Älskar den flickan!

foto taget av: Josefine
tack för hjälpen Sanna!
PUSS

ALLA HJÄRTANS DAG


Ha en bra alla hjärtans dag! Spendera den på bästa sätt!
PUSSAR!

haha för en vecka sedan!



hoppas ni fattar att saga inte dejtar nån 2 år yngre! ;P jag och josefine i våra näst bästa diskussioner. Ni skulle bara veta hur roliga vi var på resten av filmerna som togs senare av kvällen! ;D eller hur jossan?
PUSS

Fredag hela dan

hejsan!
Idag har det varit kämpigt. Hade tyskaprov, tredje provet denna vecka, som inte gick super. Synd men sant, fast NO provet jag hade i måndags gick asbra, MVG m två poäng från max. Tillbaka till rättvisan i för mig i fysiken.. Jaja, nu är det fredag och nog om skolan! Imorrn är det alla hjärtans dag och Klara fyller år. Det ska firas så nu sitter jag och är kreativ med hennes present. :) De blir fint Klara! Du behöver nog inte garva imorrn. Bara lite ^^ 



Blir 16 imorgon! Wohoo!
PUSS

Nyckel

fina armband på cocoo.se! Kolla in deras hemsida om du klickar direkt på länken på sidan -->




Kutna Hora

TJO!
Jag har pluggat andra världskriget hela kvällen, för jag har stort prov på det imorrn. Kunde typ inte koncentrera mig ordentligt, för jag  kom att tänka på klassresan till Prag September 08. där fick vi besöka koncentrationsläger och annat som hörde till detta ämne och det fick tankarna att flyga iväg till annat.
Här är bilder från Kutna Hora, en fin solig dag. (Kul namn va?) Vi fick gå ner i en grotta 200 meter ner i marken där det var 1 m högt eller 40 cm brett på vissa ställen. Det var coolt men vi typ dog av klaostrofopi. (Ingen aning om hur det stavas!)


Myself

Sanna och jag. Söta annie i bakgrunden..
Vist är vi snygga i våra fula hjälmar och rockar, utrustade för en skrämmande vandring i grottan!?
ha det bra!
PUSSS

jag vill ha en pappegojja



I somras när vi va ute med båten träffade vi en pappegojja, han hette curre och var jättegosig. Jag vill ha en sån!
Ha en bra kväll!
PUSS


Täcka ål!



haha, klockren!
PUSS

crunchy/kolapaj

hejsan!
Idag har jag pluggat med Didrik. Vi bakade en aldeles egen kolapaj med crunchy i. Den blev dock aldeles för söt och nu mår jag illa.. menmen.. man lär sig av sina misstag!





PUSS,PUSS

pluggar sönder

hejsan.
Plugg, plugg, plugg och lite till plugg faktiskt. Det är vad jag ägnar mig åt och ska fortsätta göra denna dag och två veckor frammåt. Det är helt stört mycket i skolan nu, men man får se saker från den ljusa sidan eller se fram emot andra saker som SPORTLOVET!


 
Man öskar ju att välden vore såhär fantasifull, färglad och problemlös. Framför allt pluggfri!
Eller vad tycker ni?
PUSS


kväll

Pustar ut, efter en hel lördag med bara seriöst pluggande! Helt stört!
Vad har ni gjort idag??
Vad ska ni göra ikväll?
Jag ska äta med komisar och sen ha kul!
Hope you will to!
PUSS


090106

lite överflöd av flumm med mig och jossan! Några videor inspelade för fula och konstiga för att läggas upp här! haha, nu ska vi äta semla! muuums, lite sent kanske men jaja. Vad gör man inte för att bli tjock?! haha
PUSS


hejj kom och hjälp mig!

Hejsan hoppsan!
Har gett mig på att spela in ett klipp igen, men inte heller denna gång blev det helt lyckat. Jag hoppas ni stänger ner bilden om ni tittar , för mitt badrum är inte den interressantaste synen.. ;P
Jag fick inte med hela låten för min camera är dum och sång + gitarr är inte heller de bästa..
Jaja, se detta som ett smakprov på den här låten, Fix you. För jag och jonatan kommer att göra den 1000 ggr bätre tillsammans och då ska ni få höra! Han sjunger jättebra!




PUSS

ge mig!


inte mycket mer att säga..
vad tycker ni??
PUSS

novell

Kul att jag fick lämna in min nationella novell, med en sida av kladden för jag han inte renskriva klart. Damp!
annars blev jag nöjd med själva berättelsen...
PUSS

ger mig tur?



Har dessa på mig hela tiden. Iaf det översta armbandet. Det är Pandora och jag har samlat berlocker sedan jag konfirmerade mig i somras. Varje berlock betyder något för mig.
Det andra peacearmbandet är från MsBijoux.
Imorrn är det Svenska nationella uppsats. Hoppas de ger mig tur ;P
Ha en bra kväll!
PUSS

"Extraboken"

hejsan hoppsan! Idag har det hänt underliga saker och jag tänkde dela med mig av det underligaste.. haha. Nej det kanske inte är så underligt men såhär var det iaf..

På mattelektionen gick det bättre än någonsin och jag har inte kännt mig så duktig på länge även om jdet har gått bättre och bättre. Förut har det inte kännts som jag har hört in i min grupp (bästa gruppen), och att jag framstår som en dum blond gämfört med alla andra. Men vindarna har iaf vänt. Nåja, väl på mattelektionen kommer min lärare för att kolla hur jag jobbar. Det underliga i denna stund var att jag fick en väldans massa beröm att jag ligger bra till i boken, blivit bättre med läxorna och ligger i tid med dem. Rättare sagt blivit duktigare. Det värmde ska ni veta tills hon ställer en ytterligare fråga som löd. "Är det Anthon som har höjt dig och hjälpt tig?"  (Han är min nya bänkkamrat) Vad ska man svara på det när det är precis tvärt om?! Jag har hjälp honom och förklarat, men han har mvg och inte jag. (Damp) Jag var tvungen att säga liknade: "Nej, däremot har jag förklarat en del saker för honom." Anthon höll med och allt var frid och fröjd..
  När jag var påväg till nästa lektion möter jag min före detta mattelärare och nuvarande nolärare i trappan. Hon gör våra matteböcker och kanske era också.. Matematikboken från Liber. Btw, så räckte hon fram en bok där det står "Extraboken" och sa "denhär ska du ha". Jag tackade och tog emot. "ofta jag ska ha en extrabok för att jag har blivit duktigare, så bra är jag väl inte?!" Sedan öppnade jag boken där det stod "Tack matilda för medverkan i boken, fin bild förresten!". Då ringde det i mitt huvud. Hon fotade nämnligen mig och Erika på skolavslutningen till senaste sommarlovet. Jag läste talet där vi var med och fattade så klart ingenting, det var ju överkurs. (a)
  En annan komisk sak var att talet handlade om vem av mig och Erika som fick rätt svar. En ledtråd kan ju vara att jag var inte så bra på matte då heller....
Erika hade rätt svar ;P



Kan du räkna ut talet?
PUSS


Milajki

Kikade runt på lite bloggar och hittade den här tävlingen när man kan vinna ett jättetufft armband med berlocker från Milajki! Jag älskar armband och jag älskar Milajki så självklart är jag med och tävlar... hoppas på tur, det skulle jag behöva..

Tävla du också!


Ha en bra kväll!
PUSS

it's all black and white





en liten tolkning av vad jag hade på mig idag..
nu ere Top Model.
PUSS

nationella..

Hejsan!
Idag var det en riktigt händelsefull och lång dag i skolan.
Dagen började med det första av två nationella prov i svenska med temat nattliv..
Jag är lite osäker på hur det gick, för att jag hade en hel sida kvar när två minuter återstod av provtiden. To bad, men det var bara att göra det bästa av situarionen. Däremot vill jag gärna klaga till skolledningen eller vilka det är som bestämmer om det där, för det var aldeles för kort tid!
Jag han inte ens kolla igenom mitt test. Nu är det gjort och räknas in i betyget som bara ett prov av alla man skriver i svenska  över huvud taget.  Vi elever har ju ingen andledning att oroa oss inför dessa prov egentligen. Vill man lugna ner sig kan man ju bara tänka att resultatet på proven man skriver visar om läraren har lärt ut sina elever bra. Å andra sidan får vi ta skiten om det blir ett dåligt resultat.. Jaja, ska sluta reflektera kring det där nu och tänka frammåt, till alla andra prov jag har chansen att visa vad jag kan!

Dagens sista lektion var kaos, och alla var jättetrötta och jobbiga. Stackars Rut. Undrar om inte jag och saga var värst på skrattfronten. Tror inte att någon kan förstå att jag garvade så att jag grät åt hur hennes penna såg ut. Det gick inte att vässa den heller och det var så himla kul. Den som inte var där kommer nog aldrig förstå mig för jag gjorde typ inte ens det själv. Det var iaf helt galet!



Nu ska jag ta och fota lite sen blir det tid att fortsätta plugga...
Någon i nionde klass som har skrivit nationellt prov idag?
Hur gick det?
PUSS

dagens..

Tänkte bjuda på en dagens.
Detta är en ny ljusrosa blus från koolaanna som jag sprag på går på en outlet. Man kan nästan säga att den var gratis.. Hela 25 kronor fick jag ge! Dom som känner mig tycker vel att det är rätt typiskt mig att fynda på det viset.. :)
haha, typiskt mig = typisskt matilda. Fyndigt va?! Ne nu börjar det gå överstyr här, min humor är inte på topp när jag är trött.





What do you think? Maybe a little pink..?
PUSS

gott och enkelt

Kan vara skönt med en mumsig smoothie när man kommer hem från skolan. Sitta och varva ner ett tag framför tvn innan man börjar med läxorna och taggar inför nationella proven i svenska som startar imorrn..
Jag använder mig bara av frysta hallon, vaniljyogurt och en mixer. Tar typ 2 minuter att göra :)






PUSS


söndagskväll



semla,



Vaniljlatte,



en väldans massa läxor..

PUSS

plugg, plugg, plugg...

Hejsan allihopa!
Idag har jag varit lite här och där. Tittat på tapet till mitt rum och handlat lite annat smått och gott. Nu blir det skärpning, ska försöka slå mig ner ett tag och plugga gärnet! Men det går ju inte utan fika. Så fika och plugg de kommande timmarna. Sen lägger jag upp bilder.
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag!
PUSS

RSS 2.0