Jonatan gästblogg

Matilda är en liten flicka som jag bott granne med i 15 år på den lilla pittoreska gatan  i en förort utanför Stockholm. Trots denna, till synes underbara gata utifrån, lyser intrigerna inte med sin frånvaro. Denna gata  präglas av tonårs- och småbarn och ett samhälle byggt på ungdomar kan bara leda till en sak- fullkomligt kaos. Även om det inte är fyskiskt våld känner man ett sådant hat och en rivalitet mellan de olika husen att stämningen är nästintill olidlig. Pga av de närliggande husen -  tja, till och med radhus på vissa ställen kan man på nätterna höra hamrarna i takt slå sönder väggarna, likt en hel orkester med slaginstrument. 

Ni förstår säkert att om man bor  här är livet ingen dans på rosor och att vi alla längtar bort ifrån människorna och slummen. Jag använder mig av Matildas blogg för att nå ut till samhället. Jag ber vi om er hjälp och jag hoppas att jag öppnat era ögon och öron. Tillsammans kan vi göra våran gata till en civiliserad gata.




Detta är den nakna sanningen.
Undertecknat -  Jonatan
.


bio

hejsan! 3 biobesök uner en vecka. Det är ju inte dåligt. I måndags såg vi Austrailia och i dag var vi på premiären av i taket lyser stjärnorna. Den boken är ju hemsk och självlklart också filmen. Det känns ändå som om mycket som man hade förväntat sig skulle vara med inte kom. En liten besvikelse..
Resten av kvällen va jag med kompisar hemma hos en tjej i närheten av mig. Imorrn ska jag upp vid 10 och jobba till 4. Sen får jag väl se till att ha kul på kvällen. Kanske se på bio?
Haha, nej nu får det vara nog med det.
Vad har ni gjort en fredagkväll som denna / början av en lördag?
PUSS

Erika

tuffaste tjejjen och bästa fotografen jag känner. Hon är typ bäst på allt annat också! Kolla hennes underbara bilder på  bilddagboken här! <3
ha en bra kväll!
PUSS

sånt är livet och livet är hårt

hejje, nu är jag hemma från romme och är helt slut i kroppen. Känns tungt att behöva gå upp tidigt imorrn för att gå till skolan.. Men sånt är livet och livet är hårt. (mitt måtto)
Hade i alla fall en härlig dag med skidåkning. Satt inte still långa stunder för att jag envisades med att hoppa och utveckla mina kunskaper i det, vilket jag inte gjorde, i vanlig ordning. men jag får väl vara nöjd endå och längta till nästa gång. Får hoppas att det blir ett klubbläger snart :)

För att göra detta inlägg roligare lägger jag in en bild från min prao i 8an för 1 år sen. Kul att titta igenom gammalt ^^
ha en bra kväll!
PUSS



proade på LeStudio
fotograf: Erika i min klass

romme

tjo!
 ska va i skolan imorrn kl.06.00. :S
skidor hela dan :)
PUSS

look what mom bought me today

kan aldrig få för mycket skor..





vad tycks?
PUSS


hos klara

nu är vi hos klara och ska snart äta vegitarisk lasagne, gottgott!
efter vet vi intw vad som händer.. men kul ska vi ha!
ha en bra kväll! vad ska ni göra?
PUSSS

Yes Man

hejhej! idag såg jag Yes Man, och den rekomenderas verkligen av mig. Jag skrattade konstant. Jim Carrey får alltid spela sånna här konstiga roller. Han har vel inte spelat en enda seriös karaktär i en film?
imorgon är det jobb som gäller, men jag börjar 12.
Jag kärade ner mig i en vårjacka som jag bara måste ha. Ska köpa den på måndag :)
Nu ska jag gå på promenad med elvis och olle.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
PUSS
SF Bio: Yes Man



second place is the first looser!

hejdär!
Det var dans igår. I början fick man inte plats och det var hur varmt som helst, så jag tog en lång paus och mest stod och pratade. När jag sedanbestämde mig för att gå tillbaka till "dansgolvet" sa dem "nu börjar tävlingen", i bugg alltså. Jag grepppade tag i didrik som inte heller hade en partner och vi började dansa. Tydligen haade jag inte hört instruktionerna för det kom en tant och pekade på oss, en dommare alltså. Jag trodde vi gjorde nåt fel men vai var uttagna till topp 6.
Haha, och vi som inte kan dansa :P I finalen kom vi 2a efter ett par som tävlingsdansar på fritiden.
Det var ju lite komiskt, men vi är ändå vinnare. För "second place is the first looser" som min käre far sa igår kväll.
Jag bloggar mer ikväll, förhoppningsvis något interessant också.
ha en bra dag!
PUSS

ikväll

hejsan!
ikväll gäller det. Täby centrum är avstängt för alla nior i täby. Jag vet inte om jag tycker att det ska bli kul eller inte. Men det får vi ju se. Jag vill iaf göra bra ifrån mig. Börjar få till det där med bugg! ;D
ska föröka fota outfitten eller sminket så det blir lite roligare saker i den här bloggen. Annars får jag ta mig tid till det en annan gång.
Ha en bra kväll, för det ska jag försöka ha!
PUSS

ps! Fin låt!

min framtida karriär

Jag sitter på bilden. Försöker skriva en passande text till min vackra produkt för fötter. Magic feet heter märket. Det kanske kan bli min framtida karriär om jag gör den till verklighet! :P
Idag har vi simmat och jag är helt slut i kroppen, det enda jag lärde mig var att jag inte kunde kråla :(
ha det bra!
PUSS

"little shop of horrors"

tjo!
Nu är det bråttom. Jag ska först iväg på spelning och sen direkt in till stan. Där ska jag se en musikal gjord av alla musik 3or på jarlaplan. Jag har en god vän som spelar en köttätande växt (typ huvudrollen). Haha det låter väl kul. Musikalen heter "little shop of horrors".
Vad ska ni göra ikväll?
PUSS

bugg

halloj!
Idag ska vi vara i skolan för att endast bugga samt lära oss andra danser tror jag.. Min stora fråga till mig själv är vad man ska ha på sig.. Det är ju iof alltid mitt största problem.
Imorgon kväll är det dans i ett stängt täby centrum för alla nior i täby. hoppas det blir kul iaf men då är jag säker på att man ska va lite fin iaf.
Ja, så kort sagt blir det en annurlunda dag för mig. Vad ska ni göra?

Här är peacearmbandet jag förrut visade i svart. Det finns i en massa fina färger!
de är från cocoo.se och kostar inte över hundralappen.
Ha en bra dag!
PUSS


how we walk



Tog mig lite tid igår att spela in ett sångklipp. Ett suddigt sångklipp, för att jag kladdade på linsen :P ja något  mer som inte är perfelt är gitarrspelandet från min sida. Hoppas det inte svider i era öron om ni lyssnar. Men gör det gärna och skriv lite feedback, för jag vill göra bättre, kan göra bättre ;P
Jusste, om ni undrar varför jag sitter i badrumet så är det för att uppå bästa möjliga acustik.. Haha
Nu ska jag skynda iväg tillöppet hus på östra real.

ha det bra!
kanske någon som har en önskningslåt så ska jag se om ja kan göra den...
PUSS




Hemma

hejhopp!
Nu är jag hemma!
Jag har haft en skön helg i södertälje. Farmor är gammal och grå men orkar ändå med mig 5 timmar på stan. Det är bra jobbat! 5 timmar på stan resulterar ju i en hel del shopping. Jag kan inte lova att det kommer upp bilder på det fort, men det kommer. ;D
Hoppas ni har haft en bra helg och josefine har skött sig bra!
Dock inte när hon visade de där bilderna på mig.. Men jaja de får jag bjuda på ;P
Nu ska jag packa upp väskorna och lägga mig tidigt för att orka med morgondagen. Jag börjar känna mig krasslig som vanligt. När ska jag bli frisk?!
ha en bra kväll!
PUSS


På väg hem

Matilda är nu på väg hem från Södertälje, ska ringa henne och se hur hon har haft det. Jag får också tacka för min lilla tid som gästbloggare här, woho! Idag har det inte blivit så mycket bloggande på min blogg och här, eftersom att jag har jobbat. Ni får ha det så bra! Nästa inlägg och framöver kommer från Matilda!
Kram! /Josefine (gästblogg)

Josefine och Matilda



Det här är jag (vänster) och Matilda (höger) när vi håller på med att göra bloggdesign, båda ser fokuserade ut, haha! Saga tog kort på lite allt möjligt med min systemkamera då, och jag gillar verkligen den här bilden, ljuset är så fint. Egentligen är inställningarna lite fel, eftersom att jag glömt att ställa om dem, men på den här bilden passade det in. Sen ser ni ju förövrigt Matildas långa fina hår som jag är så avundsjuk på!
Kram! / Josefine (gästblogg)

Peace armband


(c) fotograf: Josefine

För några inlägg sedan så skrev Matilda om lite armband, peacearmbandet bland annat som är riktigt snyggt! Det var från cocoo.se, men hon har även ett eget. Det är från en butik som jag inte kommer på namnet på nu, men det är en jättemysig affär som ligger bakom sturegallerian. De hade en massa med snygga armband, övriga smycken och väskor!
Kram och godnatt, Matilda hälsar via telefonen! / Josefine (gästblogg)


Fina Matilda!




(c) fotograf: Erika

Matilda är världens underbaraste tjej. Hon alltid så söt och jag är glad över att vara hennes vän. Sen måste jag ju bara visa er de här bilderna på Matilda, visst är de coola?
   Bild nummer ett visar den "coola" sidan av Matilda och den andra visar den "galna, söta och spralliga" Matilda på något sätt. Dessa bilder tog när hon praoade på någon fotostudio, där Erika praoade som fotograf, häftigt va?!
Kram! / Josefine (gästblogg)

shopping i fredags


(c) fotograf: Josefine

Hallå allihopa!
Jag hade tänkt att visa ett inköp, som både jag och Matilda köptei fredags. Jag såg de hänga där på galgen, sen var det bara kärlek vid första ögonkastet! Det är ett par leggings, som ser ut som jeans. Sköna och snygga, kan det bli bättre?
Ha en fortsatt bra helg! / Josefine (gästblogg)

coldplay



Underbart band, enligt oss, och säker enligt många fler där ute! De är ju allt för härliga! Jag håller på att kika efter biljetter åt oss till deras konsert! Någon som ska dit?
Puss! / Josefine (gästblogg)

mot södertälje!

hallå allihopa!
förlåt för dålig uppdatering idag och det kommer förbli ganska dåligt under helgen då jag kommer att hälsa på min kära farmor som bor i södertälje. Min helg kommer att innefatta shopping, bland annat i olika second hand butiker och kanske lite extrajobb på make up store!
Nu måste jag skynda mig till tåget, men Josefine kommer att gästblogga lite under helgen för farmor har ingen dator :P När jag kommer hem kommer det att bli bättre bloggning - och troligtvis bättre läsning för er på bloggen! Hoppas att Josefine sköter sig bra, annars får hon smisk, haha :P lycka till Josefine, här är hennes blogg förresten!
puss!


spela gitarr

hejhopp
Kom precis hem från tove. Vi har spenderat vår eftermiddag och kväll i stan. Först fikade vi med elmer och ida. Sed gick vi snabbt i affärer. Jag har handlat mer men jag lägger upp det tilsammans med de andra nya sakerna. Efter stan åt vi hemma hos tove och hade det mysigt.
Nu är jag hemma, har inte sjungit på hela dagen, abstinens. Bättre det än för andra saker :)
Jag sitter och klinkar lite på gitarren. Kvällen lär ju fortsätta så.
Vill ni att jag lägger upp klipp med låtar jag gör?
Ha en bra kväll!
PUSS

skön dag

hejsan!
Det kändes tugnt att gå upp ur sängen i morse. men sedan gick det väl bra. Dagen kändes så mycket lättare när vi fick sluta 11.20. Planerna var att göra läxor, men det blev lite shopping, fika hemma och sång å massa musikskapande av mig, jossan och saga. så nu har jag all den bördan framför mig. Ska försöka se top model som börjar snart..
Sköt om er!
PUSS

Sara Varga


träffade denna underbart duktiga singer songwriter för ca 2 år sen..
Älskar hennes låtar för dem betyder verkligen något. Om ni inte redan vet vem det är så pressenterar jag henne nu, mina damer och (herrar?). Här är Sara Varga med Born to fly. Min favis av henne. <3
http://www.finest.se/saravarga
PUSS

armband

det kan man inte få för mycket av..




dessa gillar jag. Vad tycker du?
PUSS


kanske vinst

Ingen miljon eller ny bil blev det, men två nya lotter kommer skickas hem. Alltid något och då kanske det blir vinst.. ;P
En ny förkylning har attackerat mig och jag mår inte alls bra, som vanligt..
Skola imorrn som vi får se om jag orkar med. Man missar ju så mycket om man stannar hemma så jag vill bli frisk!
Jag ska lägga mig tidigt och hoppas jag mår bättre imorrn.
GOD NATT


yesterday

Tackar alla tjejjer för kvällen igår! Specielt Ullis och Rebecka för initiativet till en middag i hyrd lokal.
Gräddkriget orsakade lite panik, men det var väl det som behövdes ;P Även senare på kvällen blev lyckad.
Idag har jag varit hemma och farmor och farfar har varit här. De är här nu..
Vi har haft en sen julklappsutdelning och jag har fått mycket fint. :)
Alla i familjen fick en lott där man kan vinna allt möjligt, som vi ska öppna sedan. Ni får hålla ögonen öppna efter ett inlägg där jag skriver att jag blivit miljonär.. haha, man får ju alltid drömma..

lite bilder från gårkvällen..



Söta Johanna och jag



Rebecka och Josefine samt en del av Sandra



Gräddkriget med Ullis själv i action

Nu ska jag fika och skrapa lott.
Önska mig lycka till!
PUSS


äntligen

Nu har jag kommit hem från en stresseig dag på jobbet. Inte nog med att det var mycket att göra så var det många dryga sura kunder som jag inte orkade med.
Nu ska jag låta ilskan och mcdonald´s lukten rinna av mig i en fräsh dusch och sen ska jag spendera kvällen i täby med ett härligt gäng tjejjer.
Vad ska ni göra?
Ha en bra kväll!
PUSS

godmorgon!

Josefine är en ängel som satt uppe och hjälpte mig med bloggen hela kvällen igår. Men vi hade roligt trots att vi spenderade en fredagkväll som denna, hemma. Men det behövdes efter en halv ovan vecka i skolan..
Fint resultat iallafall! Josefine är så duktig!<3
Ska iväg och jobba nu.
Hör av mig sen!
PUSS

http://essymariajosefine.blogg.se/

Välkommen till min nya blogg!

nu startar jag, matilda, min alldeles egna blogg! här kommer det att skrivas om allt möjligt som dyker upp i mitt huvud, som är typiskt matilda! designen håller vi på med att fixa nu, som jag vill ska bli klar så att jag kan komma igång snart, önska mig lycka till!
puss!


RSS 2.0